Officiële opening Residentie De Wondel

Residentie De Wondel officieel geopend, eerste bewoners arriveren

Mathias De Clercq, burgemeester van Gent en schepen van seniorenbeleid Rudy Coddens hebben op vrijdag 1 juli Residentie De Wondel officieel geopend. De komende weken nemen de eerste bewoners hun intrek in de afgewerkte assistentiewoningen. “Intussen zijn 28 van de 35 appartementen verkocht. Bijna allemaal aan mensen uit Wondelgem die er ook effectief komen wonen,” verduidelijkt Karsten Foekens, CEO van Danneels.

“Dit zijn ontzettend mooie en aangename woningen én bovendien ook prachtig gelegen,” stak de Gentse burgemeester van wal tijdens zijn openingsspeech. “Senioren kunnen nu ook in Wondelgem op een aangename manier van hun oude dag genieten, want daar hadden we in Gent écht nood aan. Dit was een blinde vlek voor wat betreft levensloopbestendige woongelegenheden.”

Netjes binnen voorziene timing klaar

Minder dan twee jaar na de lancering van het project is Residentie De Wondel dus klaar. De assistentiewoningen en de gemeenschappelijke delen, zoals een ontmoetingszaal en parking, zijn opgeleverd en kunnen de eerste bewoners ontvangen.    

“Respect voor het werk van de ontwikkelaar en de betrokken aannemers,” sprak schepen Rudy Coddens. “Hier is correct en mooi werk geleverd. De laatste maanden ging het echt snel vooruit. En daardoor werd de timing ook netjes gerespecteerd. En dat is in deze tijden geen evidentie.” 

 • Officiële opening De Wondel
 • Burgemeester Matthias Declercq
 • Schepen van Seniorenbeleid Rudy Coddens
 • Karsten Foekens van Danneels
 • Officiële opening Residentie De Wondel
 • Opening Assistentiewoningen Wondelgem

  De burgemeester en schepen kregen samen met het management van Danneels, de aannemers en enkele bewoners een rondleiding in Huis Magnolia, één van de drie woonvolumes. In het ingerichte kijkappartement kregen de bezoekers een duidelijk beeld van de kwaliteit waarmee dit project werd gerealiseerd.

  “We hebben alles instapklaar afgewerkt, bewoners konden hun keuzes maken qua schilderwerken, verlichting, keukenkasten en zonnewering. Die details worden nu nog geregeld. Intussen zullen de komende weken al enkele mensen naar hun assistentiewoning verhuizen, “ zegt projectcoördinator Steven Degraeve van Danneels.

  Residentie De Wondel officieel geopend

  Ook dienstverlening gaat van start

  Ook AW Pro, die voor het dagelijkse beheer zal instaan, is opgetogen dat het project van start kan gaan. Stijn Leirs van AW Pro: “Met Sabine hebben we een ervaren woonassistente gevonden. Ze is van Wondelgem, dus zal ze heel makkelijk bereikbaar en beschikbaar zijn voor de bewoners van Residentie De Wondel. Ze zal hen met raad en daad bijstaan en er voor zorgen dat ze zich hier perfect, veilig thuis voelen. Ook de crisisinterventiehulp van het aanpalende woonzorgcentrum De Liberteyt is helemaal verzekerd. Residentie De Wondel zal beginnen te leven.”

  “We zijn er dan ook trots op dat alles volgens planning is verlopen en dat er nog maar enkele flats te koop zijn. Dat betekent dat de mensen dit een fijne plek vinden en gelukkig zijn met wat we hier hebben neergezet. Midden in het groen en met alle voorzieningen in de buurt om er een aangename oudere dag te beleven.”

  Wie een kijkje wil komen nemen en interesse heeft, kan op afspraak een bezoekje brengen aan het kijkappartement.

  Interesse in onze
  assistentiewoningen?

  Bram Vermeulen
  Bram Vermeulen
  Wenst u meer informatie over De Wondel?
  Vul het formulier in en wij helpen u graag verder.

  Ik ga akkoord met de privacy policy.

  Door op verzenden te klikken geeft u Danneels/AW Pro toestemming om contact met u op te nemen en uw gegevens te verwerken volgens onze privacy overeenkomst