De Wondel krijgt vorm. Werf december 2020

Residentie De Wondel krijgt echt vorm

Bijna twee maanden geleden lanceerden de stad Gent en Danneels een uniek samenwerkingsproject voor de realisatie van 35 erkende assistentiewoningen in het hartje van Wondelgem. De eerste bewoners zouden ten laatste tegen de zomer van 2022 hun intrek moeten kunnen nemen in een volledig afgewerkte site, die de groene long vormt van de Gentse deelgemeente. “Een timing die we perfect zouden moeten kunnen halen,” meent Michiel Bouteca, projectleider van Danneels, “Straks is de ruwbouw van het eerste van drie gebouwen al af.”

Drie woonvolumes met 35 erkende assistentiewoningen en gemeenschapsruimtes in een mooi stukje natuur van een opgewaardeerd kasteelpark De Morek. Dat is wat Residentie De Wondel straks moet worden.

Huis De Beuk tegen eind dit jaar afgewerkt in ruwbouw

De voorbereidende werken waren een hele tijd geleden al gestart, maar wie de site af en toe passeert, zag de voorbije maanden een enorme evolutie. “Alles zit eigenlijk perfect op schema,” gaat de projectleider van Danneels verder. “We hebben in dit project, en laat ons hout vasthouden, eigenlijk nog geen onverwachtse problemen gehad. En de mensen van aannemersbedrijf Van Tornhaut hebben tot dusver fantastisch werk geleverd. Het eerste woonvolume, Huis De Beuk, dichtst bij WZC De Liberteyt, zal net na nieuwjaar al in ruwbouw afgewerkt staan.”

De betonconstructie en het gevelmetselwerk, in de bruin genuanceerde Archipolis Barn steen van Wienerberger, zijn zo goed als klaar. Na nieuwjaar volgt de dakverdichting. “We moeten er een aantal technieken op zetten, zoals de ventilatie en de lichtpunten. Daarna komt de hellingschape en de dakdichtingslaag. De volgende stap is dan om de technieken in de appartementen binnen te brengen. Elektriciteit, sanitair, ventilatie, verwarming, ramen en uiteindelijk het pleisterwerk.”

Afwerking zal kwalitatief top zijn

Onder Huis De Linde en Huis Magnolia (Blok A en B) komt een ondergrondse parking. Die moest eerst worden aangelegd, om daarna aan de constructie te beginnen. Maar ook daar is de aannemer al op de eerste verdieping beland.

“Terwijl Huis De Beuk wind- en waterdicht moet zijn tegen april, met de plaatsing van de ramen, zullen Huis De Linde en Huis Magnolia wind- en waterdicht zijn tegen de zomer van 2021.”

Maar dan moeten de omgevingswerken natuurlijk nog gebeuren, nadat ook alle nutsvoorzieningen in de volumes zijn binnengetrokken.

“We zitten heel goed op schema om de zomer van 2022 ten laatste open te gaan met een volledig afgewerkte site. De zeer kwalitatieve afwerking zal natuurlijk wel zijn tijd vragen. Alles wordt tot in de puntjes met topkwaliteitsmaterialen afgewerkt. Alle keukens die moeten geplaatst worden, de gemeenschapsruimtes met grote glaspartijen. Het wordt piekfijn, want dat is de norm bij Danneels,” besluit Michiel Bouteca.

"En we willen echt dat de mensen geen zorgen meer hebben als ze in hun assistentieflat komen wonen. Alles moet dus perfect af zijn. En dan zitten we ergens tussen de lente en de zomer van 2022.”

Méér weten over de nog beschikbare assistentiewoningen?
Neem dan contact op via dit formulier of bel 050 47 10 19.

 

  Interesse in onze
  assistentiewoningen?

  Bram Vermeulen
  Bram Vermeulen
  Wenst u meer informatie over De Wondel?
  Vul het formulier in en wij helpen u graag verder.

  Ik ga akkoord met de privacy policy.

  Door op verzenden te klikken geeft u Danneels/AW Pro toestemming om contact met u op te nemen en uw gegevens te verwerken volgens onze privacy overeenkomst