Hilde Bosmans (Lindbergh), schepen Rudy Coddens (Stad Gent), zaakvoerster Katty Danneels (Danneels nv), Marieke Blanchart (architectenbureau Bontinck) en Marc Driesen (beheerder AW Pro)

Persvoorstelling 15 september 2020

 

 

Gent, 15 september 2020

Vanmiddag is in Wondelgem Residentie De Wondel officieel aan de pers voorgesteld. Dat gebeurde in aanwezigheid van de Gentse burgemeester, Mathias De Clercq en Schepen van Seniorenbeleid Rudy Coddens. Residentie De Wondel ligt in een groene long in het centrum van de Gentse deelgemeente.
In de vroegere tuin van Kasteel Morek worden 3 woonvolumes met 35 stijlvolle, erkende assistentiewoningen opgetrokken. De bouw van De Wondel is een opsteker voor Wondelgem, dat aan een inhaalbeweging toe was op het vlak van levensbestendige woonvormen. Dit project is het resultaat van de eerste publiek-private samenwerking van de stad en vooral bedoeld voor inwoners van Wondelgem en Groot-Gent.

Meerwaarde voor de buurt

Zo lang mogelijk, veilig, comfortabel en zorgeloos wonen in je eigen huis, in je eigen vertrouwde wijk, de Stad Gent maakte er een bijzonder aandachtspunt van in het beleidsplan. Het stadsbestuur streeft naar een goed gespreid, voldoende kwalitatief en betaalbaar aanbod aan aangepaste woonvormen voor ouderen in de 25 wijken van Gent. In 2014 al onderzocht een studie het aanbod, en dat leidde uiteindelijk tot deze eerste publiek-private samenwerking.

'Elke wijk werd gescreend op alle faciliteiten om senioren zo lang mogelijk kwalitatief thuis te laten wonen. Is er voldoende openbaar vervoer, zijn er voldoende buurtwinkels? Is er medische zorg in de buurt, zijn er aangepaste woonvormen? Uit die studie bleek dat we in Wondelgem een inhaalbeweging moesten maken. Met De Wondel komen we aan die behoefte tegemoet. Dit project wordt een grote meerwaarde voor de hele buurt.', zo opende burgemeester Mathias De Clercq de projectvoorstelling.

Hoogstaande kwaliteit

Danneels nv uit Brugge is eigenaar van de gronden en treedt op als bouwheer en verkoper. De bouw is intussen al gestart. Naast Woonzorgcentrum De Liberteyt, in de tuin van Kasteel Morek, komen 35 één- en tweeslaapkamerappartementen die ruim zullen voldoen aan alle normen en comfort om lang zelfstandig te wonen. De drie wooneenheden, maximaal 4 verdiepingen hoog (inclusief gelijkvloers), moeten in het voorjaar van 2022 afgewerkt zijn. Danneels start de verkoop van de assistentiewoningen straks al, op 1 oktober 2020.

'Als stad is het onmogelijk om altijd zelf voor alle faciliteiten te zorgen. Maar als er nieuwe projecten komen, willen we wel mee kunnen beslissen of regisseren, zodat aan de beleidsdoelstellingen wordt voldaan. In dit geval heeft dat geleid tot een unieke samenwerking met private partijen.' vult Rudy Coddens, schepen van Seniorenbeleid aan.

Ook voor lage inkomens

Voor het beheer van de site wordt gerekend op de expertise van specialist AW Pro. Zij zullen ook instaan voor de verhuur van enkele assistentiewoningen. De Digitale Woonassistent zorgt samen met de Stad Gent voor een dienstverlening op maat van de individuele bewoner, met crisis- en overbruggingszorg. In het aanpalende woonzorgcentrum De Liberteyt kunnen de bewoners terecht voor diensten zoals zoals kapper, pedicure, maaltijden, enzovoort.

'De erkende assistentiewoningen worden in eerste instantie te koop gezet voor inwoners van Wondelgem en Groot-Gent. We hopen dat de kopers ook de bewoners van de site worden. Voor wie huurt, voorzien we een huurprijs beneden het dagprijsplafond, waardoor ook mensen met een laag inkomen kunnen genieten van deze woningen.' zegt Rudy Coddens, schepen van Seniorenbeleid

De stad Gent, AW Pro en Danneels organiseren in de maand oktober infodagen voor kandidaat-kopers, in kleine groepen en volgens de geldende coronamaatregelen. Inwoners van Wondelgem en Groot-Gent zijn het eerst aan de beurt. Inschrijven is verplicht.
 

Infoavonden exclusief voor inwoners van Wondelgem en Groot-Gent:

Donderdag 1 oktober 17u00

Donderdag 1 oktober 19u30

Infoavond voor alle kandidaat-kopers:

Donderdag 29 oktober om 19u30
 

Locatie van de infomomenten: Zaal De Zulle, Botestraat 98, Wondelgem

Schrijf hier in voor de infoavond 

of bel 050/47 10 10

Interesse in onze
assistentiewoningen?

Bram Vermeulen
Bram Vermeulen
Wenst u meer informatie over De Wondel?
Vul het formulier in en wij helpen u graag verder.

Ik ga akkoord met de privacy policy.

Door op verzenden te klikken geeft u Danneels/AW Pro toestemming om contact met u op te nemen en uw gegevens te verwerken volgens onze privacy overeenkomst