Woonassistente Sabine staat klaar voor de bewoners

Maak kennis met Sabine, de woonassistente in De Wondel

Een probleempje met de aansluiting van de tv? Hulp nodig bij het invullen van documenten? Of zin in een vrolijke spelletjesnamiddag? Geen nood, daarvoor kunnen de bewoners van De Wondel rekenen op Sabine De Clercq. Zij is sinds 1 juli de vaste woonassistente op het domein. De steun en toeverlaat voor alle senioren in de drie wooneenheden van De Wondel in hartje Wondelgem. 

Sabine is een enthousiaste, sociale en geëngageerde Gentse vrouw, die wel wat ervaring heeft met ouderenzorg. Ze was voor AW Pro - de uitbater van de assistentiewoningen - dan ook de geknipte persoon om de bewoners te begeleiden in hun nieuwe woonomgeving. Als vaste woonassistente is ze drie dagen per week het aanspreekpunt in De Wondel. 

Woonassistente De Wondel

Bewoners wennen snel aan de nieuwe omgeving

"De bewoners weten me al goed te vinden als ik hier op maandag, woensdagvoormiddag en vrijdag ben," vertelt Sabine. "Zeker in het begin, net nadat ze verhuisd waren, want dan moest ik hen echt nog wegwijs maken op dit mooie domein. Dat is normaal, ze komen van hun vertrouwde en vaak verouderde woning in een totaal nieuwe, moderne omgeving terecht. Dat is toch even wennen. Maar ze leren snel." 

 

Noodoproepsysteem 

Sabine helpt de bewoners bij zowat alles wat net dat ietsje moeilijker gaat. Ze is voorlopig nog de gids van enkele senioren op de site, ze stelt zich beschikbaar voor heel diverse vragen en organiseert o.a. poetshulp, kapper aan huis of pedicure als de bewoners daar nood aan hebben. 

"Ook de werking van de noodcentrale is voor mij een belangrijk aandachtspunt. De bewoners kunnen op de alarmknop drukken wanneer ze zich onwel voelen. Dan krijgt het verzorgend personeel van het aanpalend woon- en zorgcentrum De Liberteyt en mezelf een oproep om ons zo snel mogelijk ter plekke te begeven."

"Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat de mensen een aangename tijd hebben in hun nieuwe woonomgeving."

Event De Wondel

De mensen zijn hier echt content

Sinds begin september organiseert Sabine ook verschillende activiteiten i.s.m. de Lokale Dienstencentra. Op 9 september was er een kennismakingsnamiddag met koffie en gebak. En elke vrijdag is er een spelletjesnamiddag, waaraan de bewoners van de assistentiewoningen kunnen deelnemen. 

"De mensen zijn echt enthousiast, maar ze moeten nog een beetje hun weg vinden in De Wondel. En ze moeten elkaar ook nog leren kennen", weet Sabine. "Als straks de tuin wordt aangelegd en het petanqueveld er komt in het voorjaar, dan wordt het zalig om buiten te zitten of een wandeling te maken in de grote kasteeltuin met de nieuwe buren."

Intussen was er ook al een reden om te feesten in Residentie De Wondel. Op 19 september vierde een koppel bewoners er hun 65ste huwelijksverjaardag. Een briljanten huwelijk dus en dat komt niet al te vaak voor. Proficiat aan de jubilarissen en heel veel succes aan Sabine, die nu al diep in de harten van de bewoners zit. 

Interesse in onze
assistentiewoningen?

Bram Vermeulen
Bram Vermeulen
Wenst u meer informatie over De Wondel?
Vul het formulier in en wij helpen u graag verder.

Ik ga akkoord met de privacy policy.

Door op verzenden te klikken geeft u Danneels/AW Pro toestemming om contact met u op te nemen en uw gegevens te verwerken volgens onze privacy overeenkomst