Artikel Het Nieuwsblad 11 januari 2021 - Erwin Mynsberghe

Het Nieuwsblad 11/01: De Wondel in de krant

Lokale senioren krijgen voorrang voor nieuwe assistentiewoningen in Kasteeltuin

Het Nieuwsblad 11/01/2021 - © Erwin Mynsberghe

GENT - In de tuin van het Wondelgemse Kasteel Morek verrijzen 35 nieuwe assistentiewoningen. In de zomer van 2022 moeten de eerste bewoners hun intrek nemen in een van de drie blokken. Opvallend: die bewoners komen bij voorkeur uit Wondelgem of Groot-Gent zelf.

De tuin van Kasteel Morek in hartje Wondelgem is één grote werf. Projectontwikkelaar Danneels is er in samenwerking met de Stad Gent drie blokken aan het optrekken, waar in totaal 35 assistentiewoningen zullen komen. “Iedere woning zal een eigen terras hebben, maar er zijn ook gemeenschappelijk terrassen en ruimtes”, zegt Michael Verscheure van Danneels.

De tuin rond de residentie wordt aangelegd met zitbanken en petanqueveldjes. De bomen die er nu staan, worden maximaal behouden. Een wandelpad verbindt De Wondel met het nabijgelegen, woon-zorgcentrum De Liberteyt, waarvan alle diensten ter beschikking staan van de flatbewoners. 

Kasteeltuin Morek in Wondelgem

De kostprijs voor een assistentiewoning met één slaapkamer bedraagt 234.000 euro. Tel er een slaapkamer bij en je komt aan 284.000 euro. “Dat zijn niet de laagste prijzen, maar iedere woning wordt kwalitatief hoogstaand afgewerkt”, klinkt het.

Inhaalbeweging in Wondelgem

Het Gentse stadsbestuur koos bewust voor Wondelgem als locatie. Elke Gentse wijk werd gescreend op faciliteiten om senioren zo lang mogelijk kwalitatief thuis te laten wonen. “Uit die studie bleek dat we in Wondelgem een inhaalbeweging moesten maken. Met De Wondel komen we hieraan tegemoet”, zei burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) bij de voorstelling van De Wondel.

Het project moet in de zomer van 2022 af zijn. “De erkende assistentiewoningen worden in eerste instantie te koop gezet voor inwoners van Wondelgem en Groot-Gent”, zegt Rudy Coddens (SP.A), schepen van Seniorenbeleid. “Voor wie huurt, voorzien we een prijs onder het dagprijsplafond. Zo kunnen ook mensen met een laag inkomen genieten van deze woningen.”

Interesse in onze
assistentiewoningen?

Bram Vermeulen
Bram Vermeulen
Wenst u meer informatie over De Wondel?
Vul het formulier in en wij helpen u graag verder.

Ik ga akkoord met de privacy policy.

Door op verzenden te klikken geeft u Danneels/AW Pro toestemming om contact met u op te nemen en uw gegevens te verwerken volgens onze privacy overeenkomst