Veel belangstelling tijdens eerste infoavond

Grote opkomst voor eerste infoavond De Wondel

Nieuwsgierige Wondelgemnaars waren de voorbije maanden al eens een kijkje gaan nemen ter plaatse, maar sinds begin oktober heeft Residentie De Wondel al zijn geheimen prijs gegeven.

De nieuwe site met 35 assistentiewoningen in de tuin van kasteel Morek, in het hartje van Wondelgem, is op een infoavond aan het brede, geïnteresseerde publiek voorgesteld. De twee sessies (telkens coronaproof met max. 46 mensen) zaten in geen tijd vol. En de eerste assistentiewoningen zijn intussen ook verkocht.

Omwille van de grote vraag organiseren de stad Gent en bouwheer Danneels nog een tweede avond voor Gentenaars: op maandag 12 oktober om 19u in zaal De Zulle.

Op de site naast Woonzorgcentrum De Wondel is het eerste van de drie woonvolumes al aardig opgeschoten. Residentie De Wondel wordt een mooie, aantrekkelijke groene long in het centrum van Wondelgem: 35 erkende en stijlvolle assistentiewoningen verdeeld over drie blokken, Huis De Linde, Huis De Eik en Huis Magnolia. De namen van deze gebouwen verwijzen naar de mooie, beschermde bomen die in het park staan.

Meer dan 80 Wondelgemnaars op de afspraak

Jan Lambrecht, directeur Zelfstandig Wonen van de stad Gent, opende de beide sessies op de eerste infoavond. Hij maakte duidelijk dat er in Wondelgem nood was aan erkende vormen van levensloopbestendig wonen. De interesse bevestigde dat ook. “We willen in de eerste plaats Gentenaars en Wondelgemnaars aantrekken. En ik ben dan ook blij dat we vanavond al meer dan 80 mensen uit de streek mogen ontvangen”, vertelde hij.

Bouwheer Danneels nam het publiek mee op een figuurlijke wandeling doorheen de site. Met oog voor de indeling van de autoluwe site met wandelpaden, de indeling van de assistentiewoningen, de aantrekkelijke omgeving en de fraaie architectuur, die zorgt voor een harmonieus samenspel met de aanwezige natuur in kleur en materiaalkeuze.

Duidelijke uitleg over aangepast wonen en bijhorende diensten

Elk appartement is aangepast aan de noden van senioren of mensen die zorgbehoevend zijn. Drempelluw, brede gangen en deuren, rolstoeltoegankelijk, veiligheidsmaterialen, (nood)oproepsystemen… maar alles zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en het mooie uitzicht van de assistentiewoningen. 

Stijn Leirs van AW Pro, de Digitale Woonassistent, die verantwoordelijk zal zijn voor de dienst- en zorgverlening en het beheer van de gebouwen, gaf dan weer gedetailleerd uitleg over het zorgsysteem en de diensten waarop bewoners een beroep kunnen doen.

Eerste assistentiewoningen verkocht!

Op het einde van de avond maakte Danneels ook de huur- en aankoopprijzen bekend. En geïnteresseerde kandidaat-kopers, bewoners of huurders konden bij de bouwconsulenten terecht voor extra vragen en plannen.

De vele interesse werd de dagen na de eerste sessie meteen concreet, waardoor de eerste assistentiewoningen intussen ook al verkocht zijn.  

 • Voorstelling De Wondel tijdens infoavond 1 oktober
 • Jan Lambrecht, directeur Zelfstandig Wonen Stad Gent aan het woord
 • Foto infoavond 1 oktober
 • Stijn Leirs van uitbater AW Pro licht het dienstenaanbod toe

  Interesse in onze
  assistentiewoningen?

  Bram Vermeulen
  Bram Vermeulen
  Wenst u meer informatie over De Wondel?
  Vul het formulier in en wij helpen u graag verder.

  Ik ga akkoord met de privacy policy.

  Door op verzenden te klikken geeft u Danneels/AW Pro toestemming om contact met u op te nemen en uw gegevens te verwerken volgens onze privacy overeenkomst