Bosrijke tuin opgewaardeerd tot heerlijk park

Een rustgevende, groene oase in het hartje van een dynamische omgeving. Zo moeten we het parkbos omschrijven, dat straks wordt aangelegd rond Residentie De Wondel, de 35 gloednieuwe, stijlvolle assistentiewoningen naast Woonzorgcentrum Liberteyt in Wondelgem. “De oude parktuin van Kasteel Morek wordt helemaal opgewaardeerd tot een écht park met paden, waardevolle bomen, fleurige bloempartijen en siergras,” vertelt Joris Suda, de landschapsarchitect die verantwoordelijk is voor deze prachtige harmonie tussen de natuur en het nieuwbouwcomplex.

De bouw van Residentie De Wondel in Wondelgem gaat met rasse schreden vooruit. De drie woonvolumes met de 35 assistentiewoningen krijgen vorm, waardoor je al een duidelijke impressie krijgt van de knappe architectuur. De genuanceerde Archipois Barn bruine gevelstenen van Wienerberger stralen moderniteit uit en gaan bijna volledig op in de bosrijke omgeving van de parktuin.

“De tuin van Kasteel Morek was eigenlijk meer een bos geworden met dichte begroeiing,” schetst Joris Suda de oude situatie van het domein. ”Nu krijgt het een echt parkgevoel voor de mensen die er zullen wonen. Een begrind wandelpad slingert zich straks doorheen de hele site van woonvolume naar woonvolume. Als een vertakking daarop krijg je dan paden in houtschors.”

Aandacht voor kleur in planten en struiken

Residentie De Wondel wordt één van de mooiste plekjes van de Gentse deelgemeente Wondelgem. De bewoners zullen er kunnen genieten van een heerlijk stukje natuur met zonovergoten grasperken en schaduwrijke bankjes onder de vele bomen. “We hebben de waardevolle bomen maximaal behouden én geïntegreerd in het park. Linden, beuken,… er komen ook nog platanen die een iets zuiderse sfeer brengen.”

“Maar we zorgen ook voor een kleurrijke lage begroeiing langs de wandelpaden en siertuinen. Daarom kiezen we voor een combinatie van onder andere de mooi bloeiende rododendron en fleurige boshyacinten. Toch belangrijk dat mensen er een vrolijk gevoel van krijgen.”

Zonneterras en petanquebaan

“Wie het autoluwe domein van Residentie De Wondel zal binnenkomen, zal meteen zien dat we daar ook voor speciale massieven gezorgd hebben,” besluit de landschapsarchitect zijn verhaal. “Die organische grote vlaktes van struiken zullen voldoende doorzichtig zijn en een zeer natuurlijke look hebben, zodat er enerzijds voldoende privacy is voor de bewoners van De Wondel en het kasteel. Maar anderzijds laat het de beide woonvormen samensmelten tot een prachtig geheel.”

Langs de wandelpaden vind je straks ook een groot zonneterras aan de gemeenschapsruimtes en een petanquebaan om je te amuseren en te genieten met een lekkere glaasje bij de hand.

Kortom, hier woon je niet alleen veilig en beschermd, maar ook op een plekje waar je volop van het leven en de natuur in de omgeving kan genieten.
 

Interesse in onze
assistentiewoningen?

Wenst u meer informatie over De Wondel?
Vul het formulier in en wij helpen u graag verder.

Ik ga akkoord met de privacy policy.

Door op verzenden te klikken geeft u Danneels/AW Pro toestemming om contact met u op te nemen en uw gegevens te verwerken volgens onze privacy overeenkomst