Afwerking Residentie De Wondel perfect op schema

Oplevering in de zomer 2022. Dat was de doelstelling, toen in september 2020 Residentie De Wondel aan het grote publiek werd voorgesteld. Projectcoördinator Steven Degraeve van Danneels is trots dat het project ook effectief perfect op schema zit. “De buitenaanleg begint na het kerstverlof en we mikken op de oplevering begin juni.”

Tegen de zomer van 2022 heeft de Gentse deelgemeente Wondelgem eindelijk een blinde vlek ingevuld. Het was één van de regio’s in Gent waar een schrijnend gebrek was aan kwalitatieve huisvesting voor senioren die veilig en comfortabel zelfstandig wilden blijven wonen.

Residentie De Wondel biedt 35 erkende en hoogwaardig afgewerkte assistentiewoningen aan in de voormalige kasteentuin van Kasteel Morek, naast WZC De Liberteyt.

Binnenafwerking in laatste fase
“Ondanks uitgestelde leveringen van materialen zijn onze aannemers er altijd in geslaagd om de vooropgestelde timing te halen. Een pluim voor hen”, vertelt de projectcoördinator van Danneels.

“Tegen het kerstverlof zullen in Huis De Linde en Huis De Beuk de vloeren gelegd zijn. Alles is ook al gepleisterd en de keukens zijn bijna overal geïnstalleerd. In Huis Magnolia zijn de pleisterwerken nu bezig. Daar leggen we na Nieuwjaar vloeren en installeren we de keukens.”

In februari en maart volgen dan overal nog de binnendeuren en de schilderwerken, waarna in maart en april alle technische systemen kunnen worden uitgetest.

Steven Degraeve: “Zoals het er nu uitziet, kan alles begin juni worden opgeleverd. Ik denk dat iedereen hier een fantastische job aan het doen is.”

Residentie De Wondel in afwerkingsfase

Buitenaanleg begin 2022 van start
Ook in de ondergrondse garage zijn de aannemers druk bezig met de technieken en de nutsleidingen.

Na het winterbouwverlof start de buitenaanleg. Eerst worden de rioleringswerken uitgevoerd en zullen de paden aangelegd worden tot aan de centrale toegangsweg.

In het voorjaar volgt dan de echte groenaanleg, om tenslotte ook de ingang en oprijlaan af te werken zodra er geen vrachtwagens of kranen meer op de site komen.

Assistentiewoningen in afwerking

Modelappartement bezoeken?
In Residentie De Wondel wordt ook een modelappartement ingericht. Dat appartement zal meteen na Nieuwjaar geschilderd en schoongemaakt worden. Bezoekers krijgen dan al een duidelijk idee over de inrichting van hun toekomstige woning.

In het modelappartement zal Danneels tijdens het voorjaar kijkdagen organiseren. “Het was de bedoeling om dat vroeger te doen, maar met de winter in aantocht leek ons dat geen goed idee. We willen ook liever eerst de buitenaanleg aanpakken, zodat iedereen in propere omstandigheden het modelappartement kan bezoeken,” besluit Steven.
 

Benieuwd hoe het er straks allemaal uit ziet? Hou onze website in de gaten voor de kijkdagen in Residentie De Wondel.

Interesse in onze
assistentiewoningen?

Bram Vermeulen
Bram Vermeulen
Wenst u meer informatie over De Wondel?
Vul het formulier in en wij helpen u graag verder.

Ik ga akkoord met de privacy policy.

Door op verzenden te klikken geeft u Danneels/AW Pro toestemming om contact met u op te nemen en uw gegevens te verwerken volgens onze privacy overeenkomst